Personligt

Om at skifte kandidat lige på falderebet

Jeg skrev for nogle uger siden, at jeg ville fortælle jer lidt mere om, hvad mit speciale skulle handle om. Specialet skulle have været i fuld gang nu, men der er sket en hel del på studiefronten siden sidst.

Sagen er den, at jeg har en bachelor i fagene Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier og Kommunikation. Men på min kandidat valgte jeg, af en eller anden årsag at lægge sundhedsdelen på hylden og skifte til Dansk og Kommunikation. Og det har jeg ærgret mig over i lang tid, faktisk. Jeg er uden tvivl blevet en dygtigere formidler i løbet af min kandidat, men jeg har i et stykke tid haft det sådan, at det simpelthen bare ikke var nok. Man kan fodre svin med kommunikationsuddannede. Og min interesse for sundhed er ikke blevet mindre de sidste 1 1/2 år af min kandidat.

Da en ny mulighed bød sig

For et par uger siden fandt jeg ud af, at jeg har mulighed for at droppe ud af mit nuværende studie og starte på et nyt – nemlig sundhedsfremme og sundhedsstrategier + kommunikation. Altså samme kombination som jeg havde på min bachelor. Det betyder i praksis, at min studietid vil blive forlænget med minimum et år (afhængigt af hvor meget merit jeg kan få). Da jeg fandt ud af, at dette rent faktisk var en mulighed, kildede det i maven og en masse blandede følelser og tanker kæmpede om at dominere i mit hoved:

“Bliv dog færdig hurtigst muligt”

“Man kan fodre svin med kommunikationsuddannede”

“Om et halvt år kan du få dig et rigtig voksenjob – og tjene gode penge!”

“Fagene på kandidaten i Sundhedsfremme og Sundhedsstrategier lyder så spændende”

“Måske det bliver surt, at Journalisten er færdig med sit studie, mens jeg skal sidde på skolebænken det længere?”

“Min profil bliver mere skarp, og drømmen om at blive sundhedskommunikatør bliver nemmere at realisere”

Jeg tog flere snakke med mig selv, Journalisten, mine forældre, svigerforældre og veninder. Og jeg havde i flere dage virkelig svært ved at finde ud af, hvad det rette for mig ville være. Men da jeg til sidst snakkede med min kloge far, der ikke tøvede et sekund og sagde: “Du skal da læse videre – du får nok aldrig denne chance igen. Afsted med dig!” dukkede et stort smil frem på mine læber. Og jeg vidste, han havde ret.

Modige piger som inspiration

Flere af de bloggere jeg følger fast, blandt andet Mia Gardum og Christine Bonde, har været trætte af deres studier. Og Christine tog fornyligt den store beslutning at droppe ud. Jeg har virkelig stor respekt for dem, der følger hjertet og laver netop det, de synes er spændende. Dette mod har inspireret mig. Og selvom det måske ikke lyder af noget stort, har det været en personlig sejr for mig at tage denne beslutning. Jeg er glad og spændt!

6 Comments

 1. Mikkel Nielsen

  24. februar 2017 at 1:12 pm

  Onkel Stefan har ret.. 🙂 Så længe du stadig har den viden du har tilegnet dig, og er frisk i hukommelsen er det bare at fortsætte.. Held og lykke fra fætter Mikkel 🙂

  1. Sofie Borella

   24. februar 2017 at 1:22 pm

   Tusind tak, Mikkel! 🙂

 2. Lise

  24. februar 2017 at 6:15 pm

  Du har en klog far Sofie ?‍?

  1. Sofie Borella

   24. februar 2017 at 6:29 pm

   Ja, ham har jeg været heldig med! 😉

 3. Borellas boble: Hvad er status på tilværelsen? - BORELLAS BLOG

  21. marts 2017 at 12:12 pm

  […] jeg skrev om HER, har jeg skiftet studieretning og skal derfor starte på Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier […]

 4. Work-life balance? Et travlt halvår i vente! - BORELLAS BLOG

  5. august 2017 at 11:14 am

  […] besluttede mig jo for at skifte kandidat. Det betyder, jeg skal starte på mit nye kandidatfag, sundhedsfremme og sundhedsstrategier om en […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.