Brok, Gravid

Patsved og pølsefingre

Jeg er stødt på flere instagram-stories og -opslag, hvor folk sender kærlige tanker ud til de højgravide, der skal overleve i denne hede. Og jeg siger TAK!

Jeg har lige proppet fusserne i et iskoldt fodbad, og jeg forsøger generelt at bevæge mig så lidt som muligt. Så snart jeg rejser mig fra min stol og går ud til køkkenet, sveder jeg tran. Særligt har jeg stillet bekendskab med såkaldt patsved, her efter jeg har fået bryster. Det var ikke det, jeg drømte om, da jeg som trettenårig bad til Gud om, at mine bryster en dag skulle kunne røre hinanden, hvis jeg pressede albuerne sammen foran mig.

Nætterne er det værste. Som om det ikke er svært nok at sove med den store mave, plukkeveer, vejrtrækningsbesvær (læs: snorken) tyve toiletture og halsbrand! Varmen er hæslig om natten, og det er som om, den hober sig op inden i, så jeg er ved at eksplodere.

Noget andet, der er virkelig irriterende, er, at mine fingre hæver og bliver sådan lidt gigtagtige. De begynder at sove og er ømme, og jeg tror snart Journalisten forbyder mig at vaske op. Jeg har snart brugt alle vores Royal Copenhagen-brudgarantier. Mine hænder mister grebet om porcelænet, og samtidig fylder maven så meget, at jeg ikke kan komme ordentligt hen til vasken. No shit! Maven fylder så meget i køkkneet, at jeg stort set står ude i gangen, når jeg vasker op, og køkkenet ligner snart boden Det Muntre Køkken i Tivoli, hvor man smadrer tallerkener med tennisbolde…

Udover det kolde vand i baljen, hvor mine fødder i skrivende stund plasker rundt, så er det eneste der virkelig fungerer for en gravid, klumset, pølsefingret, patsvedende hval som mig en tur i havet. Har badet fire gange den sidste uges tid, og det har været fantastisk at føle sig næsten vægtløs i bølgerne. MEN NU ER DER FANDEME ALGE-ATTACK, og badning frarådes ved en stor del af strandene i københavnsområdet. Stort suk.

Nå, men ifølge min preggoapp har jeg gennemført 97,9% af mit graviditetsgame. 6 dage til termin. Så kom da ud lille fyr (så jeg kan komme en tur på hospitalet, hvor der forhåbentlig er aircon).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.