Opskrifter

Moules frites (anti-inflammatorisk)

IMG_0940

I søndags lavede jeg en ret lækker omgang moules frites, hvis jeg selv skal sige det. Pomfritterne var lavet på søde kartofler, og så var der en mayo-skyr-aioli som dyp.

Det er faktisk næsten et år siden, at jeg har fået moules frites sidst. Det var nemlig, da journalisten og jeg var på ferie i Paris, hvor vi begik den store fejl, at spise på Léon de Bruxelles – en belgisk kæde, der serverer forskellige udgaver af moules frites. Muslingerne var sådan set gode nok. Ikke noget at råbe hurra for, men gode nok. Pomfritterne var slatne. Men det værste var, at vores tjener STANK for VILDT af sved. Hver eneste gang han serverede noget for os, måtte jeg holde vejret. Og stedet lignede lidt McDonalds. Ikke særlig pariser-smart, vel? Jeg havde læst en anbefaling af stedet hos en af de store danske bloggere, og jeg tænkte, at jeg måtte lægge fordommene om stedets look på hylden – men blev altså svært skuffet.

Men i søndags hos Bistro Borella var det en anden snak! Både muslinger og fritter var gode – og så er retten anti-inflammatorisk. Jeg er fan! (Læs opskriften under billedet)

IMG_0941

Det skal du bruge:

1 stor sød kartoffel
1,5 kilo blåmuslinger
4-5 forårsløg
1 skalotteløg eller et halvt almindeligt løg
1 stingel bladselleri
1 spsk hakket ingefær
1 tsk gurkemeje
1 lille håndfuld dild
1 dåse kokosmælk
6 deciliter hønsebouillon
1 stor klat mayo
1 klat skyr
hvidløg

Jeg startede med at skære den søde kartoffel i passende stænger, vendte dem i noget olie, salt og peber og smed dem i ovnen (200 grader, 30 min.). Bagefter begyndte jeg at ordne muslingerne. Man skal være opmærksom på, at nogle af muslingerne højst sandsynligt er døde, OG de døde skal smides ud! Måden man tjekker det på, er ved at banke muslingerne mod køkkenbordet og ser, om muslingen trækker skallen sammen. Sker der intet, er muslingen død og skal kasseres. Efter det, skal de gode muslinger renses. Se eventuelt Aarstidernes lille guide i hvordan du renser muslinger HER.

Da jeg havde renset  muslingerne, ordnede jeg grønsagerne. Forårsløg, løg, bladselleri og ingefær blev snittet fint og blev efterfølgende stegt i kort tid i en gryde. Efterfølgende tilføjede jeg kokosmælk (brug lidt over halvdelen), bouillon og dild og varmede det godt op. Til sidst smed jeg muslingerne i og lod dem hygge sig i gryden i cirka fem minutter. Imens fiksede jeg aiolien, der bare bestod af mayonaise, skyr og hvidløg. Og VOILA! Værsgo at spis 🙂

(Retten er inspireret af en opskrift fra “Den store antiinflammatoriske kostguide”. Lån eventuelt bogen som e-bog hos eReolen HER.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.