Sundhed

Alternativ behandling: Min erfaring med Body-SDS

I torsdags var jeg til min første Body-SDS-behandling. Og det var en oplevelse, jeg ikke kan sammenligne med noget, jeg har prøvet før. 

Inden besøget havde jeg læst en masse om det, og jeg havde også skrevet med folk på facebooksiden “Alternativ sundhed og behandling” om deres erfaring med behandlingsformen. Her fik jeg en hel del positive kommentarer fra folk, der i høj grad oplevede en forskel ved at gøre brug af Body-SDS. Så jeg var meget spændt på min første behandling!

Hvordan foregår en Body-SDS-behandling?

Body-SDS-behandling er en holistisk behandlingsform, der i praksis er en kombination af massage, åndedrætsteknikker, bevægelse af led, zonetryk og dialog med behandleren om ens fysiske og psykiske tilstand. Formålet med behandlingen er at rense ud – både fysisk og psykisk.

Til min første behandling kom jeg ind i et lille, lyst rum med en massagebriks, en reol med bøger og to plakater, der illustrerede kroppen og dens forskellige zonepunkter. På væggen hang også nogle certifikater, som min behandler havde fået, som bevis på sin Body-SDS-uddannelse. I hjørnet af rummet stod en lænestol, hvor jeg sad under den indledende samtale inden selve behandlingen. Vi talte lidt om, hvorfor jeg var kommet. Jeg fortalte ham, at det først og fremmest handlede om nogle svære ting, der er sket det sidste halve års tid. Men også fordi, jeg har en generel interesse for alternativ behandling. 

Efter snakken lagde jeg mig på massagebriksen i undertøj under et tæppe. Herfra begyndte han at trykke og massere, og vi begyndte stille og roligt at tale om de svære ting, der fyldte mit hoved. Når han kunne mærke forskellige former for spændinger i min krop, spurgte han mig ind til, om jeg havde en fornemmelse af, hvad denne spænding skyldtes. Eksempelvis spurgte han mig på et tidspunkt, om jeg følte en form for afmagt. Senere spurgte han mig, om jeg bar på en vrede, og så talte vi lidt om det. 

Undervejs forklarede han mig, at det venstre ben kan fortælle noget om, hvor meget i kontakt man er med sin psyke. Ens højre ben kan derimod fortælle noget om, hvor meget man er i kontakt med sin krop og fysik. Og her var det interessant at mærke, at jeg helt tydeligt havde langt bedre styr på følelserne end på kroppen. Det kom til udtryk ved, at mit højre ben var langt tungere og meget mindre medgørligt end det venstre. Og jeg kunne sagtens mærke det selv. Han fortalte mig, at jeg lod mine bekymringer sætte sig fast som spændinger i min krop, hvilket var det, der kom til utryk i mit tunge, umedgørlige højreben. Som han sagde efter behandlingen: “Dit højre ben var så tungt som en stor træstamme.” Lige det en kvinde elsker at høre, haha! 😉

Den massage og de zonetryk, der bliver foretaget under behandlingen er smertefulde. For mig var det til at starte med svært at holde ud. Men uden det skal lyde sadomasochistisk, gik jeg på en eller anden måde ind i smerten, så jeg bedre kunne holde det ud. Samtidig var det ofte ved de mest smertefulde zonetryk, at vi talte om ting, der påvirkede mig psykisk. Og kombinationen af dialog om det svære og den fysisk smerte gjorde, at jeg ikke kunne holde tårerne tilbage. Men det var okay. Jeg kunne på en eller anden måde mærke, at det virkede udrensende, og jeg skammede mig ikke over at ligge der på briksen med tårerne strømmende ud af øjenene. 

Efter en times behandling tog vi en snak om, hvordan det have været. Og han anbefalede mig at komme igen en månedstid senere, hvis jeg oplevede, behandlingsformen, var noget for mig. Og jeg overvejer faktisk meget kraftigt at komme igen.

Hold da op, dette indlæg er pludselig blevet til en længere smøre. Jeg må hellere stoppe for nu. Men jeg vil gerne dele, hvordan dagene efter behandligen har været, så jeg planlægger at udgive et indlæg mere i næste uge. Håber, I kan bruge det til noget 🙂


Jeg vil meget gerne høre, om I har erfaringer med Body-SDS, eller om I overvejer at prøve det? Jeg er som sagt meget interesseret i alternativ behandling, så erfaringer inden for andre behandlingsformer er også meget velkomne! 

Vil du læse mere om Body-SDS, kan du gøre det HER.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.