Personligt, Sundhed

Kom væk fra skærmen og ud i naturen

Hvis der er noget, der kan få mig til at slappe af, så er det at være i naturen. Og sådan er der jo helt sikkert mange, der har det. Jeg ved næsten med garanti, at en gåtur i naturlige omgivelser resulterer i bedre humør og et større overskud. Men alt for ofte bliver en dag brugt med næsen bag enten computerskærmen eller iPhonen – og om aftenen bag TV’et med SKAM, Westworld eller en tredje tv-serie. Men hvis jeg blot kunne afsætte en halv time om dagen med en gåtur i Frederiksberg Have eller Landbohøjskolens Have (som er det, der minder mest om natur i nærheden af mig), så er jeg næsten sikker på, at resten af min dag ville være både mere produktiv og mit humør mere positivt. Derfor er et mål for 2017 at være mere i naturen i hverdagen!

En landsbytøs i København

Den anden dag slog det mig, at min længsel efter natur meget muligt stammer fra det sted, jeg er vokset op. I sidste uge var jeg på Falster for at sige farvel til mit barndomshjem, der er blevet sat til salg. Mit barndomshjem ligger på en helt fantastisk grund lige ned til Guldborgsund. Her har jeg leget, fisket, badet, sejlet, lavet bål og stået på skøjter. Og jeg husker tydeligt, hvordan jeg som barn søgte ned til vandet, når jeg var ked af det over et eller andet. For der var der ro.

Min søster (som kan ses på billedet) og jeg gik en tur i haven. Begge lidt mutte over at skulle sige farvel til dette fantastiske sted. Og jeg kan mærke, at det gør mig lidt trist, at jeg ikke skal sidde der på broen og kigge ud på vandet igen. Imens vi gik der i haven, blev jeg klar over, at jeg ikke er helt så meget storbytøs, som jeg gerne har villet gøre mig til. Jo, jeg elsker København. Men 2017 må være året, hvor jeg mærker ordentligt efter og får brugt naturen noget mere. For jeg er jo bare en falstring, der har fået naturen og lugten af sukkeroer ind med ske fra jeg var barn. Og uanset hvor meget storbytøs jeg prøver at gøre mig til, så er jeg sgu bare en landsbytøs i København.

Naturen på falster

1 Comment

  1. Brug din rastløshed på noget konstruktivt - BORELLAS BLOG

    26. januar 2017 at 6:43 pm

    […] har jeg været noget rastløs. Jeg har ferie, og den burde egentlig bare bruges på at slappe af og gå de der lange ture, som jeg ved, gør mig så glad. Men jeg er sgu ikke så god til at slappe af. Jeg har da nydt ferien og sovet lidt længere end […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.