babyboblen

Da hr. Baby kom til verden del 2

^ På Café Sokkelund, få dage inden fødslen. 


Læs første del om da hr. Baby kom til verden.

Efter jeg havde fået hindeløsningen om fredagen, var jeg spændt på, om det ville sætte gang i fødslen. Men den kunstige igangsættelse lurede også lige om hjørnet. Vi var nemlig booket til igangsættelse den efterfølgende mandag.

Jeg sov meget uroligt de sidste uger op til fødslen. Fordi jeg enten skulle tisse, havde kraftige plukkeveer eller bare fordi, mit hoved var fyldt med tanker om den forestående fødsel. Helle Ella havde anbefalet mig at lave squats flere gange dagligt, så babyen kunne komme længere ned i bækkenet. Så jeg brugte flere af de søvnløse nætter på at squatte inde i stuen. Hold kæft et syn, genboerne kunne have fået sig! ?

Jeg gjorde også andre forsøg på at sætte gang i fødslen. Samme fredag som jeg havde fået hindeløsningen, gik vi en tur, hvor vi kom forbi en legeplads med en trampolin. Og selvfølgelig måtte det have et skud også.

Lørdagen kom og gik, og der var ingen tegn på, at en fødsel nærmede sig. Vi spiste frokost på Sokkelund, og for en kort stund nød vi faktisk bare at være os to.

Søndag gik med gåture i Landbohøjskolens have og Frederiksberg Centret. Jeg fik flere smil og sympatiske blikke fra folk, der kom forbi og som tydeligvis kunne se ventetidens frustration i mine øjne. Journalisten og jeg snakkede om, at vi dagen efter skulle på Herlev, hvor vi skulle have babyen undersøgt og muligvis sættes i gang. Og vi forenede os nogenlunde med tanken.

Vi gik i seng ved en halv ellevetiden. Jeg prøvede bare at slappe af. Men pludselig blev det ret svært. De der plukkeveer, jeg havde haft så mange af før, føltes pludselig lidt anderledes. Der kom to. Og jeg tænkte, at hvis der kom endnu en, måtte jeg vække Journalisten. Men den tredje ve nåede ikke at komme, før vandet gik. Plask ud i sengen! “Mit vand er gået”, sagde jeg, men manden ved min side boblede bare videre. Jeg hævede stemmen og skubbede lidt til ham: “Mit vand er gået, skat!”. Journalisten vågnede, men var helt rundt på gulvet. Han havde nået at sove en times tid og var vist lige faldet ind i den dybe søvn.

Det var stadig søndag, klokken var cirka halv tolv.

Ved midnat ringede jeg til fødemodtagelsen. Snart ville vores søn komme ud!

3 Comments

 1. Natasha

  6. oktober 2018 at 5:21 pm

  Kæmpe stort tillykke. Jeg glæder mig til at læse næste del. ? jeg gik også i fødsel om natten, og puh det var hårdt næste morgen ikke at have sovet hele natten og nu med baby. ?

  1. Sofie Borella

   8. oktober 2018 at 5:39 pm

   Tusind tak! ? Og ja, fortæl mig om det! Min fødsel gik hen over to nætter, så jeg var også pænt træt, da jeg endelig sad med hr. Baby i armene!

   1. Natasha

    8. oktober 2018 at 6:08 pm

    Puh ha. Det må havde været ekstra hårdt. Jeg havde heldigvis kun en nat, men det er jo alt det hårde værd. ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.