Personligt, Sundhed

Fra traditionel til alternativ behandling

IMG_0461

På fredag er det to uger siden, at jeg virkelig oplevede, hvordan den traditionelle, vestlige behandling og alternativ, kinesisk behandling i den grad har VIDT forskellige tilgange til sundhed.

Fredag morgen hoppede jeg på cyklen og kørte til Bispebjerg hospitals dermatologiske afdeling. Min egen læge havde henvist mig til Bispebjergs hudlæger, der eftersigende skulle være danske eksperter i netop hudproblemer som mine. Jeg har, som også nævnt her, døjet med eksem det meste af mit liv. Men for lidt over en måned siden begyndte jeg også at få nældefeberudbrud – dagligt! I starten kom det, når jeg havde været ude at cykle og var blevet varm. Og i løbet af nogle dage udviklede det sig til, at jeg fik udbrud 2-3 gange dagligt. Den ene dag fik jeg nældefeber, efter jeg havde drukket en varm kop kaffe? Den næste dag kom det, da jeg havde været ude at bade… Det lader altså til at have noget med temperaturskift i min krop at gøre. Men altså… skal jeg aldrig kunne tage en tur på stranden eller give den gas i fitness world uden at ligne et rødknoppet monster bagefter?!

Ja, nu kan I selv se, hvad jeg mener. Håber ikke, I får aftenkaffen galt i halsen.

IMG_0441

Hudlægen fra Bispebjerg tog min situation alvorligt, det var sådan set ikke det, der var problemet. Hun bad mig om at tage 2 x 2 allergipiller om dagen og en 5-dages prednisolonkur. Prednisolon indeholder binyrebakhormon, hvilket jeg efterhånden er ret godt træt af at fylde min krop med. Jeg har både brugt hormoncremer og taget prednisolonpiller før – det er jo simpelthen så usundt og forstyrrende for kroppen. Men jeg tog i mod ordren og gjorde som hudlægen sagde.

Jeg fortalte hudlægen, som noget af det sidste inden jeg gik derfra, at jeg havde en tid hos en akupunktør senere på dagen, der blandt andet også skulle se på min hud. Til dette svarede hun bare “Ja ja, det kan jeg jo ikke blande mig i”, og så talte vi ikke mere om det. Jeg fik taget et par blodprøver og tissede i en kop, og så sprang jeg ud på cyklen igen.

Nogle timer senere sad jeg igen på jernhesten – på vej til en kinesisk akupunktør på Frederiksberg. Og den kineser skulle godt nok vise sig at have en lidt anden tilgang til mine problemer end hudlægen. Og en anden tilgang til sundhed generelt! Jeg siger jer! Kan han virkelig gøre med de små nåle, hvad han påstår han kan, så er de penge fandme givet godt ud.

Jeg skal fortælle jer mere om mødet med akupunktøren i morgen, men nu må jeg hellere tage mine allergipiller og gå i seng.

Godnat fra det rødknoppede monster.

4 Comments

 1. Ida

  28. juli 2016 at 4:51 am

  Kære Sofie

  Jeg faldt over dit indlæg via Gardum.com 🙂

  Hold nu op, hvor kan jeg blive næsten rasende (!!!) over lægens tilgang! I mit hoved hjælper det ikke at symptombehandle, men derimod at finde årsagen og behandle den. Desværre kører mange danske læger efter den første metode (og det er som sådan ikke deres skyld, det er jo sådan, de er blevet uddannet).

  Da jeg havde et problem med min skulder, blev jeg også pumpet med binyrebarkhormon, hvilket resulterede i slem akne i cirka 1 år.. I 3.g. Not cool. Mit selvværd gik helt ned.

  Senere fandt jeg ud af, at yoga er vejen frem til at hjælpe min skulder. Og der er ingen bivirkninger andet end et roligt sind og en sund krop. Ja tak til det – og nej tak til hormonelle ubalancer.

  Symptomer er kroppens måde at fortælle os, at der er noget galt – det forsvinder ikke, bare fordi vi prøver at fjerne symptomet.

  Glæder mig til at læse om din oplevelse hos akupunktøren 🙂

  Ha’ en dejlig dag!

  Kh
  Ida

  1. Borella

   30. juli 2016 at 1:26 pm

   Kære Ida
   Jeg er fuldstændig enig med dig i, at det ikke nytter at blive ved med at symptombehandle. Jeg tror nemlig, lige som dig, at kroppen forsøger at fortælle en noget, når den reagerer sådan der – håber bare snart, at jeg finder ud af, hvad det er ? Er ked af, at du måtte døje med akne i de svære teenageår pga. de dumme binyrebarkhormoner. Men hvor er det dejligt, at du har fundet frem til, at yoga hjælper på skulderen!

   Dejligt, du læser med. Rigtig god dag til dig også ❤

 2. Christine Bonde

  30. juli 2016 at 12:56 pm

  Åh, jeg forstår dig SÅ godt! Jeg har haft (og har stadig) vildt mange problemer efter at jeg stoppede på p-piller, og det eneste min (tidligere) læge sagde var, at jeg skulle starte på p-pillerne igen. Symptombehandling frem for årsagsbehandling er desværre bare den tilgang de bruger 🙁 Jeg har nu brugt en formue på alternativ behandling, men det er jeg nødt til, hvis jeg vil have hjælp til at finde årsagen og ikke bare behandle symptomerne.

  1. Borella

   30. juli 2016 at 1:26 pm

   Øv, hvor er det bare frustrerende, Christine! 🙁
   Hvad har du forsøgt dig med at alternative behandlingsformer? Jeg håber, du føler, det gør en positiv forskel for dig, i hvert fald! Er selv meget spændt på at se, hvordan akupunkturen virker på mig. Jeg krydser fingre for os begge 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.