Livsstil, Sundhed

At være eller ikke at være vegetar

Som tidligere nævnt var jeg i sidste uge på detoxkur for at få styr på min irriterede eksemhud og for at få et skud tiltrængt energi. Samtidig så jeg det som en interessant udfordring, da kuren er 100 procent vegetarisk. Jeg spiser normalt ikke vegetarisk, men er blevet mere interesseret i opskrifter uden kød og har læst om forskellige bagvedliggende grunde for at spise vegetarisk. Men én ting er at læse om det, en anden ting er at efterleve det.

Læs også: Fantastisk energiboost efter detoxkur

De første af dagene på kuren var hårde, men det skyldtes meget andet, end at der ikke var kød på bordet. I virkeligheden var det mere “hyggespisningen”, jeg savnede. Den der snack man tager sig, når man keder sig lidt, eller lidt guf til tv-serien om aftenen. Savnet til kød opstod faktisk først sidst på ugen, da jeg begyndte at mærke, at min krop skreg på noget protein. Den næstsidste dag af kuren lavede jeg noget bønnepostej, som jo består af en del protein, og efter jeg havde spist det, havde jeg det faktisk helt fint.

Da kuren var slut, fik jeg to veninder på besøg til middag. Jeg serverede coq au vin for dem og havde glædet mig hele dagen til, at jeg endelig skulle spise kød igen. Gryderetten smagte super lækkert, og jeg nød hver en mundfuld. Men efterfølgende har jeg tænkt meget over, om denne nydelse skyldtes kødet, eller om det nærmere var idéen om at få noget, jeg skulle holde mig fra i en uge, der gjorde kødet SÅ tiltrængt? Jeg kender ikke selv svaret.

I dag, da jeg spise frokost, så jeg denne tedtalk af Melanie Joy, der også har udgivet bogen “Why We Love Dogs, Eat Pigs, and Wear Cows”. Hendes tedtalk er meget kontroversiel, og hun viser blandt andet film af meget brutale slagtninger og forskellige dyrs forfærdelige forhold. Og selvfølgelig gør den slags indtryk. Hendes fokus er især på dyrevelfærd, hvor jeg i højere grad oplever, at medierne i øjeblikket taler om bæredygtighed i forhold til vegetarisme og veganisme. Ikke at der er en rigtig og en forkert årsag til at spise vegetarisk eller vegansk, men jeg synes, det er interessant, hvad der motiverer folk og hvorfor.

Jeg er endnu ikke “klar” til at springe ud som vegetar, men jeg er meget interesseret i at lære mere. Derfor har jeg også besluttet, at jeg vil skrive speciale om netop dette emne, hvilket jeg nok skal fortælle mere om på et senere tidspunkt. Derudover vil jeg meget gerne høre fra jer derude. Er I vegetarer eller veganere, eller har I overvejet at blive det? Og hvis ja, hvad skyldes så dette valg eller overvejelse?

4 Comments

 1. venterpaavin

  17. januar 2017 at 4:30 pm

  Slet ikke – og tror aldrig det sker. Til gengæld spiser jeg vegetarisk flere gange om ugen, da det for mig indgår som en del af varieret (og billig) kost (:

  – K

  1. Sofie Borella

   17. januar 2017 at 7:06 pm

   Jeg spiser vegetarisk et par gange om ugen, men jeg må nu sige, at jeg overvejer, om jeg i fremtiden vil skære kødet endnu mere fra eller droppe det helt. Men jeg er slet ikke sikker. Må jeg spørge, hvad der er årsagen til, at du er så sikker på, at du vil holde fast i kødet? 🙂

 2. S

  17. januar 2017 at 9:32 pm

  Hejsa ?

  Jeg faldt tilfældigt over din blog via kommentarfeltet på en anden blog, og jeg vil bare fortælle, at jeg synes, den er rigtig fin og interessant!

  I forhold til vegetarisme er det også noget, som jeg tænker over dagligt – burde jeg nu spise dette stykke kød, eller skal vi droppe bacon-toppingen på suppen osv. Jeg ender dog altid med at sige til mig selv, at jeg egentlig ikke har lyst til at droppe kødet. Jeg elsker mad, elsker at spise – også kød – men jeg tænker rigtig meget over, hvor store mængder af kød jeg indtager, og jeg prøver så vidt muligt at spise vegetarisk. Så jeg synes, at så længe man har tanke på dyr og miljø og evt. køber økologisk og bæredygtigt, så er det fint at spise lidt kød. Jeg ville i hvert fald føle det som en kæmpe begrænsning, hvis jeg skulle droppe kødet.

  On a sidenote: jeg har en bachelor i Dansk sprog og Kommunikation fra RUC og er nu i gang med mit speciale i etfagskommunikation. Skægt at vi har læst næsten det samme 🙂 og det er SKØNT at læse en blog uden komma- eller stavefejl!

  1. Sofie Borella

   17. januar 2017 at 10:51 pm

   Mange tak for de søde ord! Det er sgu dejligt at høre, at andre finder det, man skriver interessant.
   Mine tanker om at fravælge kødet er meget lig dine. Og jeg er også et kæmpe madøre! Jeg er meget spændt på at se, hvordan kødalternativer i fremtiden vil udvikle sig. Kan jeg en dag købe en bøf, der er baseret på planter, men som smager af kød, så er jeg i hvert fald nem at overbevise.
   Og hvor er det pudsigt med vores uddannelse! Rigtig meget held og lykke med specialet 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.