Gravid

Kampklar fødekrop, tak

Jeg gik ikke i fødsel på vej hjem fra Fanø i går… Og det er nu også okay. Især hvis du spørger min mor, der er taget til Barcelona den næste uge og pænt har bedt mig vente med at levere barnebarnet.

Jeg er 37+5 i dag, og bare på den sidste uges tid synes jeg, jeg er blevet meget gravid. Tung krop, træthed, hævede pølsefingre og plukkeveer en masse. Som journalisten sagde til mig, da han skulle hjælpe mig ned fra køkkenbordet, hvor jeg på magisk vis havde fået placeret min gravide røv: “Du er ikke så lille og handy, som du plejer at være”. True dat. Har vel taget 13-14 kilo på, og det er jo sådan set ikke voldsomt, men det kan sgu stadig mærkes!

Men udover at være en smule træt af graviditet og tung krop, så er jeg også pænt træt af, at min eksem blusser op. Og jeg kender efterhånden min krops signaler ret godt, og jeg ved, at min hud og krop reagerer, når jeg ikke har spist, som jeg bør. På Fanø har vi hygget igennem, og jeg har spist is og næringsfattigt glutenfrit brød og drukket rimelig meget sodavand det meste af ugen. DERFOR har jeg nu fyldt køleskabet med antiinflammatoriske fødevarer, som jeg ved, har en positiv effekt på min krop.

Læs mine tidligere indlæg om antiinflammatorisk kost her og her.

Eksemen blusser blandt andet op omkring øjnene, og jeg bliver ikke just glad af at vågne op og ligne en, der har fyret den af på coke hele natten.

Men en ting er, hvordan jeg ser ud, når jeg kigger mig i spejlet. Noget andet er, at forkert kost gør mig (yderligere) træt og dvask. Og folk snakker altså om, at det med at føde er mere krævende end at løbe et marathon… så måske er det ikke en dårlig idé at give kroppen lidt god næring, inden vi skal til det. Men fåååårk, sukkerabstinenserne er ikke for børn. Ku’ snildt køre en halv liter flødeis, en nikoline-sodavand og en kokostop ned lige nu.

Men fødslen nærmer sig, og jeg vil være kampklar!

I morgen skal jeg til jordemoder. Næstsidste aftale inden termin. Sheeeeeeit.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.