Personligt

En svær beslutning

Da jeg for ret præcist to år siden dealede med en ordentlig røvfuld stress, lovede jeg mig selv, at når jeg kom ovenpå, skulle jeg aldrig havne i det sorte hul igen.

Alligevel måtte jeg for to uger siden sygemelde mig fra mit arbejde, fordi stressen havde fået overtaget igen. Jeg kunne sagtens huske følelsen. Den konstante sitren i min krop, hjertebanken og åndedrætsbesvær. Destruktive tanker, dårlig samvittighed og paranoia. Og netop fordi jeg har haft det sådan før, har jeg uden tvivl kunne reagere hurtigere, end jeg gjorde for to år sådan – og det er selvfølgelig godt.

Jeg vidste, at jeg måtte strukturere min hverdag anderledes. Jeg havde igen fået oparbejdet en alt for travl hverdag, hvor jeg hele tiden gik med følelsen af, at jeg ikke kunne nå de ting, jeg skulle. Og det jeg brugte min tid på, blev aldrig gjort godt nok.

Da jeg indså, at jeg måtte ændre noget i min hverdag, blev jeg først vred på mig selv. Jeg bankede mig selv i hovedet med tanker som ”det er da utroligt, at du nu IGEN er i en situation, hvor du må vælge noget fra – og skuffe mennesker omkring dig” og ”kan du ikke bare tage dig sammen”.

Jeg er begyndt at se en psykolog. Og da han sagde til mig, at han godt kunne forstå, at jeg var stresset, følte jeg for første gang, at stressen var berettiget. Og vi aftalte, at jeg skulle finde ud af, hvor i min hverdag, der kunne skrues ned. Så efter mit første møde med psykologen, gik jeg i tænkeboks. Jeg overvejede, om jeg skulle forlænge mit studie. Om jeg skulle holde orlov. Om jeg skulle sige mit job op. Og efter mange overvejelser, faldt valget på det sidste.

Økonomisk bliver det stramt, men jeg er ret sikker på, at det er det rette valg. Og noget af det, som jeg især glæder mig til, er, at få tid til at udfolde mig mere kreativt. Til at skrive her på bloggen. Til at udvikle videre på et spændende projekt, jeg har gang i. Men først og fremmest skal jeg bruge tiden på at få lidt ro og få styr på tankerne, der drøner rundt i knolden. For udover at min kalender har været overfyldt med studie, praktik og arbejde, har mit hoved været fyldt med et tankemylder. Tanker om fremtiden. Og det vil jeg også gerne skrive om her, men jeg tænker, at jeg vil slutte for nu.

I morgen skal jeg ind og sige farvel til mine kollegaer, og det bliver uden tvivl lidt svært. Men jeg er optimistisk, og tror på at gode ting er i vente. For når en dør lukkes…. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.